Răspuns referitor la solicitarea de clarificări privind procedura de licitație publică deschisă cu oferta la plic închis a 14 parcele de teren aparținând domeniului privat al comunei Șagu situate în loc. Șagu

Nr.2251 / 27.04.2022

Către toți cei interesați

Având în vedere solicitarea de clarificări numarul 2251 din 26 aprilie 2022, prin prezenta vă comunicăm următoarele:

Intrebarea nr 1:

“Pentru a licita mai multe terenuri, am nevoie de un singur caiet de sarcini sau imi trebuie unu pentru fiecare teren licitat?”

Raspuns:

In vederea licitarii mai multor terenuri aveti nevoie de un singur caiet de sarcini, in acesta fiind prezentate toate terenurile.

Intrebarea nr.2:

„Pentru taxa de participare platesc o singura data sau platesc pentru fiecare teren licitat?”

Raspuns:

Taxa de participare se plătește pentru fiecare teren licitat.

Intrebarea nr.3:

„Certificatul fiscal este necesar pentru fiecare dosar de licitație sau e suficient doar un exemplar?”

Raspuns:

Certificatul fiscal este necesar pentru fiecare teren licitat (in original sau copie legalizata).

Intrebarea nr.4:

Ce se intampla daca la licitatie participa o singura persoana? Este declarata castigatoare sau se repeta licitatia?

Raspuns (conform art.23 pct. 18 si 19 din caietul de sarcini):

(18) În cazul în care în urma publicării anunțului de licitație nu au fost depuse cel puțin două oferte valabile, autoritatea publica locală este obligată să anuleze procedura și să organizeze o nouă licitație, cu respectarea procedurii prevăzute în documentatia de atribuire. Sunt considerate oferte valabile ofertele care indeplinesc criteriile de atribuire/ valabilitate prevazute în documentație. Daca este depusă o singura oferta la prima licitatie, ofertantul prezent poate opta pentru mentinerea ofertei sale pentru noua licitație la sediul autoritatii contractante sau retragerea acesteia. In prima situatie toate documentele depuse şi taxele achitate se menţin, păstrându-se depuse la sediul organizatorului  dar in cazul expirarii termenului de valabilitate a unuia din actele depuse ofertantul  va prezenta noile documente valabile la data următoarei licitatii. În cea de-a doua situaţie, i se va restitui oferta.

(19) In situatia în care, la cea de a doua procedură de licitatie s-a depus o singură ofertă  și aceasta este valabilă sau au fost depuse mai multe oferte dintre care una singură este valabila, autoritatea contractantă  va atribui contractul celui/celei care a depus respectiva ofertă valabilă.

Intrebarea nr.5:

Se poate plati taxa de 10% la caseria primariei cu euro sau doar in RON?

Raspuns:

Taxa de 10 % se poate plati la caseria primariei doar in LEI (RON).

Presedinte comisie

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support