Prezentare generală

Comuna Sagu este asezata in sud-vestul judetului Arad, la o distanta de 14 km de Municipiul Arad si la o distanta de 38 km de municipiul Timisoara, distante masurate pe calea principala de comunicatie ce strabate comuna, respectiv DN 69.

Comuna Sagu este o comuna mare a judetului Arad, fiind compusa din 5 localitati, respectiv Sagu (resedinta comunei), Cruceni, Firiteaz, Fiscut si Hunedoara Timisana. Legatura dintre localitatea resedinta de comuna si celelalte localitati se face pe DJ 682 G (Sagu – Cruceni) care continua prin DJ 682 A catre Firiteaz. Starea acestui drum judetean este buna, permitand in acest mod un acces rapid si facil inspre/dinspre Cruceni si Firiteaz spre Sagu, iar de aici mai departe spre Arad si Timisoara.

Legatura intre localitatile Firiteaz si Fiscut se face prin DC 92, iar intre localitatile Sagu si Hunedoara Timisana prin DC 94 si DC95.

Starea acestor drumuri este destul de proasta, in ultima perioada de timp facandu-se eforturi pentru pietruirea acestora. Starea drumurilor, a cailor de comunicatii in general, afecteaza situatia economica si sociala a localitatilor, astfel incat si oportunitatile de dezvoltare sunt orientate spre localitatile care se gasesc pe, sau aproape de fluxurile de comunicatii

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support